Способи друку Офсетний друк Цифровий друк Широкоформатний друк Колірні моделі

ШИРОКОФОРМАТНИЙ ДРУК

Технологія широкоформатного друку використовується здебільшого для створення рекламної продукції. Банери, вивіски, постери − є елементом підтримки бренду, корпоративного стилю компанії та просування її рекламованого товару на ринку. Завдяки впливу на зорову пам'ять, широкоформатна продукція привертає увагу потенційного споживача, що дозволяє компанії ставати пізнаваною всередині конкурентного середовища. Замовляючи широкоформатний друк, клієнт бажає отримати привабливий та цікавий рекламний матеріал, що привертає увагу своїми розмірами та яскравими кольорами, а також ефективно й швидко доносить до споживача інформацію про рекламні акції, події та анонси.

ПЕРЕВАГИ ВИКОРИСТАННЯ ШИРОКОФОРМАТНОГО ДРУКУ

Широкоформатний друк − це технологія друку на великій площі, яка використовується для створення великорозмірних графічних зображень. Зазвичай послуги широкоформатного друку застосовуються, якщо розмір отриманого виробу перевищує формат А4.

  1. Головною перевагою широкоформатного друку є висока роздільна здатність, яка забезпечує відмінну якість, чіткість, насиченість та реалістичність готового зображення у порівняння з іншими способами друку, оскільки найчастіше роздільна здатність принтерів сягає 720 dpi. Ця технологія дозволяє створювати друковані матеріали з великою деталізацією та живими кольорами.

  2. Широкоформатний кольоровий друк завдяки великим розмірам, деталізації зображень та використанню яскравих кольорів здатен донести інформацію до споживача, не викликаючи відчуття нав'язливості, яке може бути притаманне іншим рекламним методам.

  3. Привабливість продукції широкоформатного друку виявляється в її практичності, стійкості до зносу та умов навколишнього середовища, що забезпечує якісний вигляд матеріалів протягом тривалого часу.

  4. Процес широкоформатного друку плакатів відзначається своєю високою швидкістю, що стає ключовим аспектом в організації оперативних рекламних заходів, виставок і конференцій. Це особливо важливо в ситуаціях, коли треба негайно підготувати візуальні матеріали для подій або акцій.

НЕДОЛІКИ ШИРОКОФОРМАТНОГО КОЛЬОРОВОГО ДРУКУ

Одним з основних недоліків вважається висока вартість широкоформатного друку, через що компанії зазвичай обирають оптимальне рішення з економічної точки зору − друк листівок або буклетів. Інші недоліки менш значні.

  1. Потреба в дизайні. Часто для отримання високоякісного результату потрібен відповідний дизайн з високою роздільною здатністю, що може вимагати додаткової роботи та витрат часу.

  2. Транспортування й зберігання. Широкоформатні друковані плакати потребують дотримання особливих умов під час транспортування, а також вимагають достатньо місця для зберігання.

  3. Тривалість служби. Довготривале находження будь-якої друкованої продукції просто неба може призвести до їхнього пошкодження внаслідок погодних умов.

СФЕРА ВИКОРИСТАННЯ ШИРОКОФОРМАТНОГО ДРУКУ

У нашій друкарні залежно від матеріалу можна замовити:

  • широкоформатний друк на плівці самоклеючій (Oracal) – виготовлення вивісок та друк наліпок.
  • широкоформатний друк на плівці Backlit (плівка є світлорозсіювальним покриттям без клейкого шару) – вивіски, особливо привабливі для темного періоду доби.
  • широкоформатний друк на папері CITYLIGHT – найпоширеніший та найдешевший варіант для афіш, рекламних постерів.
  • широкоформатний друк на ПВХ (полівінілхлориді) від 3 мм до 4 мм – плакати, вивіски тощо.

ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ШИРОКОФОРМАТНОГО ДРУКУ

Наша друкарня має у своєму парку сучасне обладнання для широкоформатного УФ-друку − LINKPRINT P200N, це гібридний станок, що дозволяє друкувати як листову, так і рулонну продукцію на професійному рівні (над чіткий і глибокий малюнок) в межах 2 метрів у ширину, довжина може сягати 6 метрів.

Принтер відмінно справляється з друкуванням з рулону в рулон. Він оснащений системами для подачі та підмотки рулонних матеріалів, а подача здійснюється за допомогою конвеєра з вакуумним столом. Також на нашому станку є можливість друку в декілька шарів для отримання унікальних ефектів і рельєфу, які надають рекламній продукції глянцевого вигляду та трьохвимірності.

Ще додатковою перевагою при широкоформатному друці є те, що для нього не потрібні друкарські форми, а макет завантажують безпосередньо у комп'ютер, тому є можливість виправити всі незначні дефекти до початку друку.

АРТ-ПРЕСС on Facebook АРТ-ПРЕСС on Instagram АРТ-ПРЕСС on Telegram