ОФСЕТНИЙ ДРУК

Офсетний друк — це вид друку, за допомогою якого друкарня Арт-Прес створює зображення або текст на різних матеріалах, таких як папір, картон чи плівки ПВХ.

Основний принцип полягає у тому, що спочатку зображення передається з друкарської форми (металевої пластини) на спеціальний вал, який, обертаючись, переносить малюнок на папір або інший матеріал. Цей процес дозволяє отримувати чіткі та деталізовані зображення, оскільки папір контактує з валом лише на дуже короткий проміжок часу. Навіть при великому обсязі замовлення офсетний друк гарантує високу якість.

Проте офсетний спосіб друку має свої особливості. По-перше, це додрукарська підготовка макетів. Наші інженери перевіряють макети на відповідність технічним характеристикам:

  • колірна модель;
  • наявність полів на різання;
  • роздільна здатність файлу.

Після перевірки технічних характеристик, макет готується до виводу офсетних пластин. Розставляються мітки для суміщення пластин і подальшої обробки друкарських заготовок.

Під час друкування нашим спеціалістам важливо точно налаштувати правильні кольорові відтінки, а також контролювати тиск відповідно до типів матеріалів.

Друк офсетом у нас відбувається на 4- або 5-фарбових машинах. Ми використовуємо фарби високої якості та віддаємо перевагу перевіреному постачальнику й партнеру HUBER Group.

Основною характеристикою друку офсетом є те, що для отримання потрібного кольору використовуються основні 4 фарби: синя (Cyan), пурпурна (Magenta), жовта (Yellow) і чорна (Key). При змішуванні цих основних фарб у різних пропорціях отримують багато різних відтінків і кольорів.

Арт-Прес використовує дану технологію для офсетного друку візиток, листівок, буклетів та офсетного друку брошур. Будьте впевнені, ми надаємо послуги офсетного друку у рамках «якість — терміни — ціна».

ПЕРЕВАГИ ВИКОРИСТАННЯ ОФСЕТНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ

Ми використовуємо листовий офсетний друк через безліч переваг, які вирізняють його серед інших друкарських технологій для відтворення зображень.

  1. Якість і точність: безліч датчиків на наших друкарських машинах HEIDELBERG дозволяють відтворювати високоякісні зображення, відмінно передавати півтони й відтінки та у точності копіювати деталі, забезпечуючи стабільність якості навіть при великих обсягах друку.

  2. Низька вартість при великих тиражах: технологія друку ідеально підходить для масового виробництва, а ціни на офсетний друк при великих тиражах значно вигідніші, ніж при низьких внаслідок первинної трудомісткої підготовки. Чим більший тираж, тим дешевше!

  3. Швидкість друку: попри тривале налаштування устаткування оперативний офсетний друк можливий завдяки використанню сучасних технологій, які не тільки прискорюють швидкість, а ще й забезпечують якість.

  4. Кольорова відтворюваність: друк офсетом дозволяє досягти високої точності у відтворенні кольорів, що гарантує відмінну репродукцію дизайну навіть при великих тиражах.

  5. Широкий спектр матеріалів: офсетний друк на крейдованому папері SAPPI дозволяє нам забезпечувати високу якість друку на глянцевому чи матовому папері різних щільностей. Не менш якісним буде офсетний друк на картоні STORA ENSO.

  6. Нестандартні фарби: окрім використання повноколірного друку є можливість застосовувати кольори Pantone (спеціально підібрані кольори, які мають свої унікальні коди й можуть бути точно відтворені) та металізовані фарби (містять частки металу або пігменти, що додають їм блиск і вигляд металевої поверхні) для високої передачі точності кольорів. Особливо це важливо для продукції з корпоративними відтінками, зокрема, ці фарби використовуються для офсетного друку пакетів з картону та офсетного друку блокнотів.

  7. Ризик отримання браку мінімізований.

  8. Додаткові операції: на завершальному етапі офсетного друку можна застосувати спеціальний лак, що захистить зображення готової продукції. Іншим способом захисту зображення є післядрукарська операція ламінування плівкою. Вона вбереже відтиски від механічних пошкоджень.

ОБМЕЖЕННЯ ПРИ ВИКОРИСТАННІ ОФСЕТНОГО ДРУКУ

При розгляді переваг офсетного друку ми вже зазначали декілька недоліків. Розглянемо їх детальніше.

  1. Підготовка: процес підготовки до офсетного друку вимагає не тільки професійного обладнання, а й великих часових затрат та високої кваліфікації працівників.

  2. Початкові витрати: виготовлення офсетної форми, витрати листкових матеріалів для налагодження кольорів відтисків досить значні, що робить друк малих тиражів нерентабельним, а отже краще замовляти офсетний друк великими тиражами.

  3. Відмарювання, смугування: процес друкування офсетом може бути дуже чутливим до температурних коливань та вологи, тому на великих тиражах можлива незначна зміна відтінків кольорів. Виключити такі проблеми допомагає замірювання значень кольорів на кожних 50—100 друкованих аркушах та допоміжні налаштування друкарської машини.

  4. Післядрукарська обробка: післядрукарські операції, такі як висікання, ламінування, фальцювання, бігування тощо відносно тривалі, що унеможливлює виготовлення термінових замовлень, наприклад, за годину.

Отже, попри всі складнощі друк офсетним способом дуже поширений завдяки його високій якості та надійності, які ви гарантовано отримаєте у нашій друкарні.

АРТ-ПРЕСС on Facebook АРТ-ПРЕСС on Instagram АРТ-ПРЕСС on Telegram